نشان داده شده است که مصرف بي رويه مواد قندي علاوه بر افزايش خطر ابتلا به ديابت و بيماريهاي متابوليک وابسته مي تواند پيري زودرس را در پوست ايجاد نمايد.
- مصرف چربي و شکر خود را محدود نماييد.
نشان داده شده است که مصرف بي رويه مواد قندي علاوه بر افزايش خطر ابتلا به ديابت و بيماريهاي متابوليک وابسته مي تواند پيري زودرس را در پوست ايجاد نمايد.
- از منابع غذايي غني از ويتامين و مواد معدني به ميزان مکفي بهره ببريد و علاوه بر آن مي توانيد از مصرف دوز ملايمي مکمل هاي چندگانه ويتامين ها و مواد معدني نيز بهره ببريد.
البته مسلم است که قبل از مصرف هر نوع مکملي بايد با پزشک معالجتان مشورت کنيد. از پزشک معالجتان بپرسيد که آيا صلاح مي داند مقداري آنتي اکسيدان اضافي استفاده نماييد؟ براي مثال مکمل ويتامين اي ( به ميزان 100 iu).
- بر مصرف انواع اقلام غذايي مفيد نظير انواع ميوه ها، سبزيجات، غلات کامل، حبوبات، شير و محصولات لبني عاري از چربي، گوشت لخم بدون چربي و به ويژه مصرف ماهي توجه و تاکيد داشته باشيد.
- آب و مايعات فراوان بنوشيد.
در طي روز در حدود 8 ليوان آب و مايعات مصرف نماييد، مايعات و آب کافي به خروج و شستشوي سموم بدنتان کمک خواهد نمود.
- بر مصرف انواع کربوهيدرات هاي پيچيده و سبوس دار تاکيد داشته باشيد و مصرف انواع نانها و غلات سبوس دار را به مصرف انواع کربوهيدرات هاي ساده سريع الهضم مانند: برنج، آرد سفيد، نان تهيه شده از آرد سفيد ، پاستا و... ترجيح دهيد.
- انواع سبزيجات رنگي که محتواي آنتي اکسيداني بالايي دارند را انتخاب نماييد براي مثال : کلم، اسفناج، گوجه فرنگي و...
بر مصرف انواع اقلام غذايي مفيد نظير انواع ميوه ها، سبزيجات، غلات کامل، حبوبات، شير و محصولات لبني عاري از چربي، گوشت لخم بدون چربي و به ويژه مصرف ماهي توجه و تاکيد داشته باشيد.
- مصرف ميوه تازه را به آبميوه به ويژه آبميوه هاي صنعتي که حاوي شکر بالاتري مي باشند ترجيح دهيد.
- ورزش، پياده روي و فعاليت بدني کافي را در الگوي زندگي روزانه خود بگنجانيد.
لزوما لازم نيست ورزش حرفه اي را تجربه نماييد بلکه پياده روي روزانه نيز در اين زمينه در صورت تداوم مفيد مي باشد.
- از مصرف غذاهاي سرخ کرده و فرآوري شده و غذاهاي آماده و فست فود اجتناب نماييد.
سعي کنيد غذاهاي سالم تري که در طبخ آنها از چربي هاي اشباع کمتري به کار رفته است را مصرف نماييد.
- در انتخاب مواد پروتئيني تنوع پروتئينهاي حيواني و گياهي را در نظر داشته باشيد.
از طرف ديگر در انتخاب پروتئينهاي حيواني علاوه بر گوشت قرمز از انواع گوشتهاي سفيد استفاده نماييد.
- هفته اي 2 بار ماهي و محصولات دريايي که حاوي چربي هاي غير اشباع مفيد هستند را مصرف نماييد.
- چربي هاي دريافتي خود را از طريق مصرف انواع چربي هاي سالم مثل : مغزها، چربي ماهي، روغن زيتون و... دريافت بنماييد و از مصرف انواع لبنيات پر چرب و گوشت هاي قرمز پر چرب نماييد.
کتابهايي که توسط انتشارات دنياي تغذيه يا انستيتو تحقيقات تغذيه چاپ شده باشند، مناسب اند.
تبيان